Доступність посилання

ТОП новини

Суд: справу про заборону КПУ розглядатиме Київський апеляційний адмінсуд


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Київський окружний адміністративний суд передав до Київського апеляційного адмінсуду справу про заборону Комуністичної партії України, повідомляє прес-служба окружного адмінсуду.

«У зв’язку з тим, що оскарження ухвали Окружного адміністративного суду Києва від 18 лютого 2015 року справи перешкоджає розгляду справи Київським окружним адміністративним судом, апеляційну скаргу КПУ від 5 травня 2015 року про скасування ухвали Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 лютого 2015 року разом з адміністративною справою № 826/9751/14 буде направлено до Київського апеляційного адміністративного суду», – мовиться у повідомленні.

Враховуючи те, що справу направляють до Київського апеляційного адмінсуду, Окружний адміністративний суд Києва суд знімає з розгляду адміністративну справу про заборону КПУ, призначену на 27 травня 2015 року.

Наприкінці березня у КПУ заявили, що Окружний адміністративний суд Києва зняв з розгляду справу про заборону Комуністичної партії України. Тоді це також пояснили тим, що адвокати КПУ подали апеляційну скаргу на ухвалу щодо підсудності.

Позов про заборону діяльності в Україні Комуністичної партії подав у липні міністр юстиції України Павло Петренко.

У листопаді 2014 року року Окружний адміністративний суд Києва зупинив розгляд позову Мін’юсту про заборону КПУ. Проте у грудні 2014 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував ухвалу про зупинення провадження у справі про заборону діяльності Комуністичної партії України та направив цю справу до суду першої інстанції для подальшого розгляду. У лютому Окружний адміністративний суд Києва розпочав розгляд справи.

XS
SM
MD
LG