Доступність посилання

ТОП новини

У Верховній Раді пропонують денонсувати угоди про Чорноморський флот Росії


Десантний корабель Чорноморського флоту Росії, архівне фото
Десантний корабель Чорноморського флоту Росії, архівне фото

У Верховній Раді зареєстрували законопроект про денонсацію угоди між Україною та Росією про статус та умови перебування російського Чорноморського флоту на території України.

Текст законопроекту наразі відсутній на сайті Верховної Ради.

У травні 1997 року були укладені російсько-українські угоди – про параметри розподілу Чорноморського флоту, про статус та умови перебування Чорноморського флоту на території України, про взаєморозрахунки, пов’язані з розподілом і перебуванням Чорноморського флоту на території України. У квітні 2010 року у Харкові підписали угоду з питань перебування Чорноморського флоту Росії на території України, яка продовжувала перебування Чорноморського флоту в Україні після 2017 року на 25 років.

У березні минулого року Росія в результаті так званого «референдуму», який не визнала ні міжнародна спільнота, ні Україна, анексувала український півострів Крим.

2 квітня 2014 року президент Росії Володимир Путін підписав закон «Про припинення дії угод, що стосуються перебування Чорноморського флоту РФ на території України», ухвалений Держдумою 31 березня і схвалений Радою Федерації 1 квітня.

XS
SM
MD
LG