Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: у справі про узурпацію влади Януковичем допитали 4 суддів КСУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У рамках розслідування кримінального провадження про узурпацію влади екс-президентом Віктором Януковичем допитали чотирьох суддів Конституційного суду, повідомив керівник Головного управління нагляду у кримінальних провадженнях Генпрокуратури Юрій Севрук.

«СБУ розслідує кримінальне провадження за фактом винесення суддями неправосудного рішення Конституційного суду, що сприяло узурпації влади. Наразі суддів допитують. Станом на вчорашній день були допитані четверо суддів, але прізвища я вам не скажу», – сказав Севрук.

За його словами, підозру нікому з них не оголошували. Слідство триває.

У квітні в СБУ повідомили, що розслідують кримінальну справу проти колишнього президента Віктора Януковича за узурпацію влади, зокрема щодо скасування Конституції 2004 року.

У 2010 році після обрання Віктора Януковича президентом, Конституційний суд України повернув президенту повноваження, втрачені після конституційної реформи 2004 року.

Тоді КСУ визнав неконституційною політичну реформу 2004 року через порушення конституційності процедури її розгляду та ухвалення, при цьому КСУ повернув чинність Конституції в редакції до змін 2004 року.

XS
SM
MD
LG