Доступність посилання

ТОП новини

«Інтер» вважає абсурдним і безпідставним розслідування МВС щодо каналу


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Телеканал «Інтер» вважає, що приводи для оголошення МВС досудового розслідування щодо каналу є безпідставними і абсурдними. Про це йдеться у заяві каналу.

«Цілком очевидно, що це чергова політична атака з боку влади в особі МВС України та представників «Народного фронту» на власників і колектив «Інтера», яка здійснюється з метою незаконного рейдерського захоплення самого популярного українського телеканалу. Ми оцінюємо такі кроки як тиск на свободу слова і системний наступ на незалежні ЗМІ, пов’язаний з тим, що в новинах на телеканалі «Інтер» виходять матеріали про корупцію в уряді», – йдеться в заяві.

Телеканал «Інтер» вбачає в цих діях МВС загрозу свободі слова і всім незалежним ЗМІ в Україні, а також розцінює подібні дії як «прямий шлях до жорсткої цензури і диктатури».

25 травня у МВС повідомили про початок досудового розслідування щодо телеканалу «Інтер» за двома фактами – перешкоджання професійній діяльності журналістів та зловживання владою.

У МВС уточнили, що у 1997 та 1999 роках невстановлені службові особи Фонду державного майна України, зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили незаконну передачу у приватну власність 20% акцій телеканалу «Інтер», у результаті цього державі завдані збитки в сумі понад 800 мільйонів доларів США.

Також, зауважують правоохоронці, продовж 2010-2011 років невстановлені особи з числа засновників телеканалу «Інтер» вчиняли вплив на інформаційну політику журналістів телеканалу, зокремаздійснювали контроль за змістом інформації.

На початку 2013 року компанія GDF Media Limited Дмитра Фiрташа придбала Inter Media Group у K.H. Media Limited, яка належить Валерiю Хорошковському.

До медiагрупи Inter Mediа Group Ltd. входять телеканали «Iнтер», «Iнтер+», НТН, К1, К2, «Ентер», «Ентер-Фiльм», «Мега», «MTV Україна», а також iншi компанiї у сферi продакшн i маркетингу.

Телеканал «Iнтер» входить до трiйки найпопулярнiших телеканалiв України.

XS
SM
MD
LG