Доступність посилання

ТОП новини

Корчинська: через бюрократію жоден українець не потрапив за кордон на лікування за бюджетною програмою


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Через бюрократичні процедури і несвоєчасне засідання спеціальної комісії Міністерства охорони здоров’я України досі жоден українець не виїхав на лікування за кордон по бюджетній програмі, заявила народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Оксана Корчинська.

За її даними, внаслідок цього померла онкохвора дитина, ще кілька дітей з онкологічними хворобами можуть не дожити до відправлення на лікування у закордонні медичні центри.

«Тільки після того, як я, як член комітету з питань охорони здоров’я і голова наглядової ради «Охмадиту», підняла скандал на засіданні Верховної Ради про те, що ця комісія не збиралась з 26 лютого, вчора нарешті комісія зібралась. Досі жодного хворого, у тому числі онкохвору дитину, не відправлено за кордон», – розповіла Корчинська.

Зі свого боку, заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець повідомив, що на вчорашньому засіданні комісії ухвалили рішення відправити на лікування за кордон 17 українців, із них вісьмох дітей. Їхнє лікування потребуватиме 45 мільйонів гривень.

У цілому, за його словами, цього року з держбюджету виділили понад 200 мільйонів гривень на лікування українців за кордоном за програмою бюджетного лікування.

«До зарубіжних клінік по бюджетній програмі лікування громадян за кордоном направляються громадяни України для отримання медичної допомоги в основному з приводу онко-гематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіологічних захворювань і вроджених аномалій розвитку. Їх відправляють на лікування за кордон у разі, якщо їм неможливо надати медичну допомогу у закладах охорони здоров’я України», – сказав Перегінець.

Уряд також розглядає можливість відправити за кордон на лікування або реабілітацію за кошти бюджету учасників АТО, які отримали серйозні поранення під час воєнних дій на сході України.

XS
SM
MD
LG