Доступність посилання

ТОП новини

Проект «Новоросія» є небезпечним для самої Росії – Єрмолаєв


Андрій Єрмолаєв
Андрій Єрмолаєв

Проект «Новоросія» породив велику кількість провокаторів, агентів і романтиків, які стають загрозою самій Росії, таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив директор інституту стратегічних досліджень «Нова Україна» Андрій Єрмолаєв.

За його словами, ідея «нового російського націоналізму» є «детонатором» під Російську Федерацію.

«Бійтесь не пропаганди російський ідей, а бійтесь «позаросійського» російського націоналізму. Тому що дуже часто люди, захоплені хибною ідеєю, стають загрозою країні, яка породила цю ідею», – вважає Єрмолаєв.

Водночас народний депутат від «Народного фронту» Антон Геращенко заявив, що бойовики, які сформувались у війні на Донбасі, можуть становити небезпеку для режиму Володимира Путіна, оскільки мають популярність в Росії.

«Гіркін неодноразово на різних малозначимих каналах заявляв, що не згоден з політикою Путіна, тому багато хто дає прогнози, що він може одного дня не прокинутись в своєму ліжку або загинути в ДТП», – каже депутат.

За словами Антона Геращенка, для багатьох людей в Росії Гіркін є «святішим за самого Путіна, тому що це він три місяці тримав облогу в Слов’янську, тримав усі удари української армії в той час, коли Путін розводив руками».

У травні 2014 року на так званому «з’їзді» угруповань «ДНР» та «ЛНР» був підписаний «договір» про створення «союзу народних республік» «Новоросії». Метою цього утворення мало стати об’єднання територій, підконтрольних угрупованням «ДНР» та «ЛНР». Проте цього не сталося, а нині сепаратисти заявляють про замороження «парламенту» «Новоросії».

XS
SM
MD
LG