Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: Україна не постачатиме складові до зброї агресора


Олександр Турчинов (©Shutterstock)
Олександр Турчинов (©Shutterstock)

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляє, що Україна не постачатиме складові до зброї Росії.

«Україна ніколи не буде поставляти складові до зброї агресора, якою він збирається вбивати наших громадян», – цитує Турчинова прес-служба РНБО.

За його словами, незважаючи на всі складнощі, з якими сьогодні стикається Україна, влада «працює над відновленням оборонно-промислового комплексу». «Сьогодні ті підприємства, що багато років поспіль простоювали без замовлень, працюють у декілька змін. Україна відновлює свої позиції і на міжнародних ринках озброєнь, і все робить для того, щоб незважаючи на протидію Росії, забезпечити надійною сучасною та якісною зброєю наші Збройні Сили», – сказав Турчинов.

Він також зазначив, що заяви президента Росії Володимира Путіна про те, що український оборонно-промисловий комплекс втратить свої позиції через припинення взаємодії з Росією «дивують своїм блюзнірством і неадекватністю».

Раніше цього місяця президент України Петро Порошенко заявив, що державний концерн «Укроборонпром» має нарощувати експортний потенціал оборонної промисловості України й увійти до п’ятірки країн-експортерів нового озброєння у світі.

Згідно зі звітом Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем миру, Україна займає дев’яте місце у списку найбільших експортерів зброї 2010-2014 років. За дослідженням, обсяги експорту українських озброєнь у цей період складали 3% від світового продажу, це на 1% більше, ніж за період 2005-2009 років. Головними клієнтами поставок з України є Китай (22%), Росія (10%) і Таїланд (9%).

XS
SM
MD
LG