Доступність посилання

ТОП новини

Російський консул відвідав затриманих на Донбасі росіян – посольство


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Російський консул відвідав затриманих на Донбасі російських військових, повідомляє прес-служба посольства Росії в Україні.

У посольстві зазначили, що затримані почуваються загалом нормально, проте подробиці пообіцяли повідомити пізніше.

Сьогодні в МЗС України повідомили, що завершили процес узгодження з посольством Росії щодо допуску до затриманих росіян консула.

Громадян Росії Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва затримали після бою з українськими військовими у Луганській області 16 травня. У СБУ повідомили, що вони є військовослужбовцями спецназу Головного розвідувального управління Росії, їх офіційно підозрюють у терористичній діяльності.

Міністерство оборони Росії через добу, 18 травня, підтвердило факт затримання в Україні російських громадян Александрова і Єрофеєва, однак заперечило, що вони є чинними російськими військовослужбовцями.

У Кремлі, коментуючи інформацію про затримання в Україні, вкотре заявили, що російських військових на Донбасі немає.

Пізніше представники міжнародних організацій, зокрема спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, зустрілися з затриманими російськими військовими у Києві. В ОБСЄ зазначили, що під час зустрічі затримані визнали, що вони є кадровими військовими Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG