Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ розпочала провадження щодо суддів, які зняли арешт з акцій сина Януковича


©Shutterstock
©Shutterstock

Генеральна прокуратура щодо суддів Апеляційного суду Києва, які зняли арешт з акцій Олександра Януковича, розпочала кримінальне провадження, повідомляє прес-служба відомства.

Провадження розпочато за фактом постановлення завідомо неправосудної ухвали, за статтею 375 Кримінального кодексу України.

«14 квітня 2015 року ухвалою Апеляційного суду міста Києва було частково задоволено апеляційну скаргу уповноваженої особи фонду гарантування вкладів та з метою відновлення фінансового стану банку шляхом його продажу, знято арешт із належних підозрюваному Олександру Януковичу 100% акцій банку «Всеукраїнський банк розвитку», – йдеться у повідомлені.

У прокуратурі зазначають, що того ж дня на підставі клопотання прокуратури слідчий суддя Печерського райсуду Києва повторно арештував зазначені акції.

У квітні минулого року суд арештував акції «Всеукраїнського банку розвитку».

Слідство щодо банку «Розвитку» Олександра Януковича проводять Головне слідче управління МВС, ГПУ і СБУ.

Також наприкінці 2014 року Нацбанк визнав неплатоспроможним «Всеукраїнський банк розвитку». Раніше у зв’язку з застосуванням Євросоюзом санкцій до єдиного акціонера банку Олександра Януковича, Нацбанк вніс цей банк до категорії проблемних.

XS
SM
MD
LG