Доступність посилання

ТОП новини

Путін придумає новий проект, щоб відволікти росіян від провалу «Новоросії» – Орєшкін


Дмитро Орєшкін
Дмитро Орєшкін

Після провалу проекту «Новоросія» російському президенту Володимиру Путіну потрібно перемкнути увагу своїх громадян на щось інше, тому не виключено, що він створить новий «віртуальний» проект, таку думку в ефірі Радіо Свобода висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

«Так багато і так голосно про це говорили, що відступ, звичайно, підриває його (Путіна – ред.) віртуальні позиції, отже, треба перемкнути увагу на щось інше – і щось віртуальне, напевно, буде створено», – вважає Орєшкін.

За його словами, витрати і переваги від «Новоросії» виявилися для Росії неспівмірними.

«Грошей не вистачає навіть для того, щоб прогодувати Донбас», – каже він.

Подальше просування Путіна в Україні Орєшкін вважає неможливим: «Якщо наступати далі, витрати стають непорівняно великими – і в політичному, і в дипломатичному, і в геополітичному, і в економічному смислі».

У травні 2014 року на так званому «з’їзді» угруповань «ДНР» та «ЛНР» був підписаний «договір» про створення «союзу народних республік» «Новоросії». Метою цього утворення мало стати об’єднання територій, підконтрольних угрупованням «ДНР» та «ЛНР». Проте цього не сталося, а нині сепаратисти заявляють про замороження «парламенту» «Новоросії».

XS
SM
MD
LG