Доступність посилання

ТОП новини

У Криму обмежать доступ на пляжі елітних готелів, санаторіїв і дитячих таборів


Крим (ілюстраційне фото)
Крим (ілюстраційне фото)

Близько 10% пляжів у Криму закриють цього літа для вільного відвідування, заявив так званий «прем’єр-міністр» окупованого півострова Сергій Аксьонов.

За його словами, право закрити свої пляжі від вільного доступу отримають медичні та дитячі установи, а також пляжі біля елітних готелів.

«Є пляжі лікувальної категорії, для дитячих установ. Частина цих пляжів може бути закрита. Але загалом по Криму може бути закрито близько 10-12% пляжів. Переважна кількість пляжів буде відкрита без винятку для всіх безкоштовно і в будь-який час доби», – цитує Аксьонова «Крыминформ».

Він також повідомив, що зараз у Криму ведеться категоризація пляжів, і надалі вони будуть передаватися на баланс муніципалітетів.

У середині травня Аксьонов підписав методичні рекомендації з користування пляжними територіями півострова, згідно з якими обмежується доступ на дитячі та лікувальні пляжі. Право визначати призначення пляжів отримали муніципальні органи влади.

Як повідомляє «Крим.Реалії», «Держрада» Криму на засіданні 22 квітня задовольнила протест «прокурора» окупованого півострова Наталії Поклонської на закон «Про курорти, природні лікувальні ресурси та лікувально-оздоровчі місцевості Республіки Крим». Прокуратура встановила, що окремі норми закону суперечать російському законодавству.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG