Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк пропонує штрафувати облгази, які не забезпечують громадян лічильниками


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Український прем’єр Арсеній Яценюк вимагає від НКРЕ штрафувати і позбавляти ліцензій облгази, які не забезпечують громадян безкоштовними лічильниками.

«Вимагаю від Національної комісії з регулювання енергетики і комунальних послуг відбирати ліцензії і штрафувати ті облгази, які не виконують свою функцію і не забезпечують безкоштовно лічильниками громадян України», – заявив він.

«Наша відповідь на ринковий рівень цін і тарифів в енергетиці – це субсидії та енергоефективність. Ці відповіді ми повинні дати до кінця поточного року. Менше споживання енергетики і оплата тільки за ту послугу, яку ти отримуєш», – додав Яценюк.

Від квітня в Україні підвищилися вартість газу, опалення та електроенергії.

Закон України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» передбачає обов'язкове встановлення газових лічильників у квартирах, приватних будинках, а також у фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб. Фінансування робіт з оснащення лічильниками газу населення здійснюється за рахунок бюджету. Очікується, що встановлення лічильників сприятиме економії ресурсів, оскільки оплачується спожитий обсяг газу.

XS
SM
MD
LG