Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: агресорові потрібна вся Україна


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що Росії потрібен не Крим, а «вся Україна, слабка і дестабілізована».

«Ще раз наголошую агресору не потрібен був Крим – агресор володіє 1/6 суші на планеті і, вибачте за прямоту, часто-густо не може з нею впоратися. У нас на сьогоднішній день є підстави бути переконаними, що агресору потрібна вся Україна: слабка, дестабілізована, з дискредитованими європейськими цінностями і дискредитованим народом, який знайшов у собі сили піднятися на європейському Майдані...», – сказав Порошенко, відкриваючи 8-й Київський безпековий форум.

Як заявив президент, Україна має посадити Росію за стіл переговорів і домогтися перекриття кордону під моніторингом місії ОБСЄ.

За словами Порошенка, потрібен ефективний механізм імплементації Мінських угод. «Розвиток подій після підписання Мінських угод доводить, що нам потрібен ефективний механізм імплементації Мінських угод, бо просто слово і підпис, які працювали раніше, більше не працюють», – сказав глава держави.

Київ і країни Заходу звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на сході України військами і зброєю. Москва це заперечує.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG