Доступність посилання

ТОП новини

МВС розслідує низку справ стосовно оточення Кернеса – Аваков


Арсен Аваков ©Shutterstock
Арсен Аваков ©Shutterstock

Міністерство внутрішніх справ розслідує низку справ щодо оточення міського голови Харкова Геннадія Кернеса. Про це повідомив керівник МВС Арсен Аваков в інтерв’ю агентству «Лігабізнесінформ».

«МВС розслідує цілий пакет справ стосовно оточення Кернеса і «добрих справ» Харкові. Минулого тижня ми заарештували директора «Жилкомсервіс» – це головне комунальне підприємство, будь-який харків'янин про це знає не з чуток. Директора та головного бухгалтера КП затримали в залі суду в Києві, тому що в Харкові такий суд був би мало реалістичним – за відмивання грошей, вони просто взяли і заплатили 10 мільйонів за неіснуючу послугу комерційній фірмі», – зазначив він.

Також глава МВС заявляє про якісну доказову базу у справі проти Кернеса, яку «без шансів розбити в суді».

«Кернес – чиновник високої категорії, яка припускає, що його справу повинна розслідувати Генеральна прокуратура. Це найважчі звинувачення з доказовою базою, які були пред'явлені Кернесу. Наскільки мені відома система доказів у цій справі, абсолютно без шансів, що вони будуть розбиті в суді. Там є свідчення двох сторін – тих, хто бив, і тих, кого били. Там є все, щоб неупереджений суд виявив склад злочину», – вважає Аваков.

Сьогодні в Полтаві відбувається судове засідання по справі Геннадія Кернеса, якого підозрюють у викраденні активістів Майдану і знущань над ними. Під час засідання Кернес заявив, що справа проти нього є «сфальсифікованою» і звинуватив міністра внутрішніх справ Арсена Авакова «у помсті».

2 березня прокуратура заявила, що харківського міського голову підозрюють у викраденні людини, катуванні, погрозі вбивством.

26 березня Генпрокуратура передала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно Кернеса і двох його охоронців.

Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що кримінальна справа проти нього є сфабрикованою.

XS
SM
MD
LG