Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі екс-беркутівців Зінченка і Аброськіна транслюватимуть онлайн – ДСА


Екс-беркутівці Сергій Зінченко та Павло Аброськін під час судового засідання у Печерському суді, архівне фото
Екс-беркутівці Сергій Зінченко та Павло Аброськін під час судового засідання у Печерському суді, архівне фото

Судові засідання у справі колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут» Сергія Зінченка й Павла Аброськіна, яких обвинувачують в убивстві 39 активістів Євромайдану, транслюватимуть онлайн. Про це заявила виконуюча обов’язків начальника прес-служби Державної судової адміністрації України Ольга Какауліна.

За її словами, ухвалено рішення обладнати спеціальну кімнату для преси, а також транслювати судовий процес над Зінченком та Аброськіним на офіційному порталі судової влади.

Також Какауліна зазначила, що за наявності вільних місць в залі судових засідань всі бажаючі зможуть безпосередньо присутніми на судовому процесі.

Вона зауважила, що ці ініціативу планують застосовувати щодо всіх резонансних судових процесів.

Наразі в суді розглядають справу проти колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна. Їх підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. У вересні минулого року екс-командир роти «Беркута» Дмитро Садовник, якого також підозрюють у розстрілі 39 майданівців, втік з-під домашнього арешту, його оголосили у розшук.

Проте у ГПУ заявляють, що всі бійці спецпідрозділу «Беркут», які брали участь у розстрілі мирних мітингувальників під час Революції гідності, встановлені.

XS
SM
MD
LG