Доступність посилання

ТОП новини

Глава Мінфіну: Україна виходить з етапу кризи


Наталія Яресько
Наталія Яресько

Україна поступово виходить із кризи, що стала результатом відсутності реформ, війни на сході країни й анексії Криму, заявила під час роботи 8-го Форуму з питань безпеки міністр фінансів України Наталія Яресько.

За її словами, Кабінет міністрів України, як і раніше, очікує відновлення зростання економіки країни з 2016 року, оцінюючи, що нижню точку кризи вже пройдено.

«Ми поступово, але упевнено виходимо з етапу кризи», – сказала вона.

За словами Яресько, для повного подолання наслідків економічного занепаду Україні необхідна загальна стабілізація економічної ситуації, поліпшення ситуації з держборгом – зниження боргового навантаження на бюджет, поліпшення інвестиційного клімату і залучення інвестицій, а також проведення фундаментальних змін у діловому середовищі.

Як заявила міністр фінансів, нова програма з МВФ дала змогу вдвічі наростити резерви і стабілізувати курс гривні.

Водночас Яресько наголосила, що розмір боргу залишається надмірним, і уряд не має наміру просто перекласти цю проблему на майбутні покоління, а пропонує приватним кредиторам зменшення боргу і відсотків за ним.

«Переговори (з кредиторами – ред.) відбуваються дуже важко», – додаоа вона.

За даними Державної служби статистики, за минулий рік промислове виробництво України скоротилося на понад 10 відсотків. За прогнозом Світового банку, українська економіка зможе відновити зростання не раніше 2016 року.

XS
SM
MD
LG