Доступність посилання

ТОП новини

Посольство Росії в Україні заперечує визнання Єрофеєва і Александрова найманцями


Олександр Александров, один з двох росіян, затриманих в Україні
Олександр Александров, один з двох росіян, затриманих в Україні

Визнання затриманих у Луганській області росіян Євгенія Єрофеєва і Олександра Александрова найманцями не є офіційною позицією Москви, заявив представник посольства Росії в Україні Олег Гришин.

Дипломат наголосив, що посольство розглядає затриманих виключно як громадян Росії, яких вона планує захищати. «Адвокат може багато чого говорити, у нього робота така – переконувати когось у чомусь. Це не означає, що це офіційна позиція Росії», – зазначив Олег Гришин у п’ятницю, 29 травня, в ефірі радіостанції «Говорить Москва».

Раніше у п’ятницю адвокат Костянтин Кравчук, який представляє інтереси Александрова, заявив, що російський консул Олексій Грубий вважає затриманих найманцями. Грубий сказав адвокату, що зараз офіційна позиція Росії така, що ці військовослужбовці, у яких в грудні закінчився термін контракту, найманці і нічого спільного з російською армією вони не мають.

Кравчук зазначив, що військовослужбовці «були обурені такою позицією своєї держави», і запевнили, що слова про їх звільнення з російських військ не відповідають дійсності.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров у п’ятницю на прес-конференції у Москві заявив, що російська сторона буде домагатися звільнення своїх громадян Єрофеєва і Александрова, затриманих в Україні.

Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані українськими військовими на Донбасі у середині травня. На допиті вони заявили, що є російськими військовослужбовцями з тольятинскої бригади ГРУ. Міністерство оборони Росії це заперечує, стверджуючи, що до армії вони відношення не мають, тому що звільнилися ще у грудні.

XS
SM
MD
LG