Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр розкритикував Росію за «чорний список» європейських політиків


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував запроваджений Росією «чорний список» на в’їзд до цієї країни європейських політиків.

«Не думаю, що заборона на в’їзд у Росією є розумним рішенням. Щонайменше цей список мав би бути публічним», – зазначив у суботу Штайнмаєр, якого цитує МЗС Німеччини у Twitter.

«Цей список заборони в’їзду не є позитивним внеском у деескалацію небезпечного конфлікту всередині Європи», – додав міністр закордонних справ Німеччини.

Раніше телекомпанія Фінляндії оприлюднила список європейських політиків, яким заборонений в'їзд на територію Росії. У цьому списку 89 прізвищ. Йдеться про членів Європарламенту і законодавчих органів Євросоюзу та військових чиновників.

Більшість осіб зі списку є громадянами Великобританії, Швеції, Польщі та країн Балтії. Але є і представники Німеччини, зокрема заступник голови фракції ХДС/ХСС у Бундестазі Міхаель Фукс, який неодноразово вітав економічні санкції Заходу проти Росії.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG