Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики обстрілюють луганський, донецький та маріупольський напрямки − прес-центр АТО


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 травня 2015 року
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 30 травня 2015 року

Бойовики у Широкиному протягом дня вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. Про це повідомили у прес-центрі АТО.

«30 травня з 6:00 години ранку до 18-ї години вечора ситуація на Сході України продовжувала залишатись напруженою», − йдеться у повідомленні.

У штабі АТО зазначили, що постріли звучали на луганському, донецькому та маріупольському напрямках.

«Населений пункт Щастя, що на Луганщині, російські найманці обстріляли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На донецькому напрямку російсько-терористичні війська вели вогонь по Пісках та Гранітному. Били з 122-міліметрових артилерійських гармат та 120-міліметрових мінометів. По населеному пункту Авдіївка терористи стріляли з автоматичного станкового гранатомету. Працював тут і ворожий снайпер», − йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також вели вогонь у Пісках з автоматичного станкового гранатомету, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї.

«Бойовики продовжували нищити Широкине, що на маріупольському напрямку. Вели вогонь з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї. В районі населеного пункту Мангуш над українськими позиціями був зафіксований безпілотний літальний апарат противника», − додали у штабі АТО.

Згідно з даними прес-центру, на артемівському напрямку день пройшов у напруженій тиші.

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що упродовж доби українські військові 37 разів обстрілювали їхні позиції на Донбасі.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG