Доступність посилання

ТОП новини

Демократ із Меріленду О’Меллі приєднався до президентських перегонів в США


Колишній губернатор Меріленду Мартін О’Меллі заявив про намір приєднатися до боротьби за президентську кандидатуру на виборах 2016 року від Демократичної партії, повідомляє Голос Америки. Це третій кандидат від демократів після Гілларі Клінтон та Берні Сандерса.

О’Меллі був очільником штату Меріленд, що на східному узбережжі США, впродовж 7 років, від 2007 по 2015 роки. Перед тим вісім років він був мером Балтимора. В цьому ж місті, де почалась його кар’єра, О’Меллі оголосив про свої президентські наміри.

«Президентство це не корона, яку передають вперед і назад між двома королівськими сім'ями», − сказав він, маючи на увазі Клінтон від демократів, та ймовірне висунення Джеба Буша від республіканців

На посаді губернатора О’Меллі легалізував одностатеві шлюби у штаті, скасував смертну кару, збільшив мінімальну зарплату для малозабезпечених. У своїй програмі він чимало уваги приділяє питанню боротьби зі злочинністю.

Політикові 52 роки, він позиціонує себе як представник молодого покоління, під час зустрічей із виборцями у штатах Айова та Нью-Гемпшир О’Меллі заграв на акустичній гітарі. За словами оглядачів, наразі цього політику підтримує 1% членів Демократичної партії, тоді як Клінтон має 57% партійної підтримки.

XS
SM
MD
LG