Доступність посилання

ТОП новини

Лубківський: консула до російських військових допустять не раніше, ніж через 1-2 місяці


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

У Службі безпеки України заявляють, що консула до затриманих російських військових знову допустять не раніше, ніж через 1-2 місяці з моменту останніх відвідин.

Як заявив радник глави СБУ Маркіян Лубківський, це пов’язано із важливістю медичної реабілітації двох затриманих і заарештованих в Україні військовослужбовців Головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії, а також з обсягом роботи, яку необхідно провести слідчим.

За його словами, затримані капітан Євген Єрофєєв і сержант Олександр Александров отримують всю необхідну медичну допомогу. «Курс лікування триває. Водночас, активно й ефективно працюють наші слідчі – заарештовані не менш активно співпрацюють зі слідчими, дають свідчення. Загалом, графік дуже напружений», – написав Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані українськими військовими на Донбасі у середині травня. За даними української влади, на допиті вони заявили, що є російськими військовослужбовцями з тольятинскої бригади ГРУ. Міністерство оборони Росії це заперечує, стверджуючи, що до армії вони відношення не мають, тому що звільнилися ще у грудні. Згодом в інтерв’ю російській «Новій газеті» обидва затриманих заявили, що не звільнялися зі Збройних сил Росії.

Російський консул відвідував Єрофеєва і Александрова 26 травня.

XS
SM
MD
LG