Доступність посилання

ТОП новини

Під Радою активіста в масці Клюєва посадили в клітку


Близько двох десятків активістів Центру протидії корупції й Автомайдану пікетують парламент України з вимогою задовольнити клопотання Генпрокуратури про позбавлення недоторканності Сергія Клюєва.

«Якщо постмайданівський парламент не спроможний зробити елементарне – позбавити депутатської недоторканності Клюєва, він має бути переобраний», – заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, перед будівлею Верховної Ради встановили клітку, у якій перебуває «ув’язнений» активіст в масці з обличчям Клюєва.

29 травня члени регламентного комітету визнали подання щодо позбавлення Сергія Клюєва депутатської недоторканності законним, але не змогли визначитися, чи воно є достатньо обґрунтованим через брак доказів від ГПУ.

Клюєв назвав це рішення об’єктивним і висловив сподівання що Гройсман поверне це подання до прокуратури.

Віктор Шокін повідомив 12 травня, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з них недоторканності. За його словами, йдеться про Сергія Клюєва і Сергія Мельничука. Генеральна прокуратура просить парламент дати згоду на притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Спікер Володимир Гройсман сьогодні заявив, що на 12:00 збирає засідання Ради коаліції для розгляду питання про зняття депутатської недоторканності з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука.

XS
SM
MD
LG