Доступність посилання

ТОП новини

ФІФА заперечує причетність генсекретаря Вальке до корупційного скандалу


Жером Вальке
Жером Вальке

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) спростувала причетність генерального секретаря федерації Жерома Вальке до корупційного скандалу.

Раніше New York Times повідомило, що американська влада запідозрила Вальке в переведенні в 2008 році 10 мільйонів доларів на рахунок колишнього віце-президента ФІФА Джека Ворнера.

Американські слідчі вважають, що гроші були сплачені як хабар в обмін на те, щоб Ворнер і інші посадовці ФІФА підтримали проведення Чемпіонату світу з футболу в ПАР.

Як йдеться в сьогоднішній заяві ФІФА, Вальке не був причетний до цієї транзакції.

Ворнер є одним із заарештованих у Цюріху 27 травня високопоставлених чиновників ФІФА, яким висувають звинувачення у корупції.

27 травня у Цюріху були заарештовані кілька високопосадовців ФІФА, проти яких у США висунуті звинувачення у хабарництві при виборі місць проведення світової першості з футболу, в махінаціях з укладенням маркетингових та телерадіомовних угод, у шахрайстві, рекеті і відмиванні грошей.

Швейцарські чиновники розпочали кримінальне розслідування щодо процесу голосування, у результаті якого Росія та Катар стали організаторами Чемпіонатів світу з футболу у 2018 та 2022 роках.

XS
SM
MD
LG