Доступність посилання

ТОП новини

У Росії присяжні виправдали сина Джемілєва за звинуваченням в умисному вбивстві – адвокат


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

У Росії присяжні одноголосно виправдали сина національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера за звинуваченням в умисному вбивстві з хуліганських мотивів, повідомив його адвокат Микола Полозов.

Водночас за звинуваченням щодо зберігання зброї та боєприпасів, а також щодо заподіяння смерті через необережність колегія присяжних визнала Джемілєва винним, зазначив адвокат.

«Поставлені захистом завдання виконані. Присяжні винесли вердикт практично ідентичний вироку українського суду», – написав Полозов у своєму twitter.

Адвокат повідомив, що у четвер відбудеться обговорення вердикту присяжних, після чого суд піде до нарадчої кімнати для винесення вироку.

Хайсера Джемілєва затримали 27 травня 2013 у дворі його будинку в Бахчисараї, де від пострілу в голову загинув 44-річний будівельник Февзі Едемов.

Міліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство». Після анексії Криму слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з кримського СІЗО в Краснодарський край. Хайсер Джемілєв провину не визнає. За словами його захисника, це було вбивство, вчинене через необережність.

Апеляційний суд Києва також розцінив дії Хайсер як вбивство з необережності і постановив звільнити його з-під варти. Європейський суд з прав людини раніше виніс рішення про звільнення Джемілєва-молодшого. Однак Росія відмовляється його виконувати.

У Росії Джемілєва-молодшого судять за участю присяжних.

XS
SM
MD
LG