Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко доручив прем’єру опрацювати питання проведення Євробаскет-2017 – Федерація баскетболу


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко доручив прем’єр-міністрові України Арсенію Яценюку терміново опрацювати питання щодо проведення Євробаскет-2017 в Україні, повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

«Зважаючи на важливість підвищення міжнародного авторитету держави та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2017 року з баскетболу, прошу терміново опрацювати питання щодо проведення згаданих змагань, передбачивши у тому числі зміни і доповнення до указу президента від 09.02.2012 року №74 «Про заходи щодо підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу», та про стан підготовки Євробаскет-2017 поінформувати мене особисто», – йдеться в листі президента.

У 2011 році Україна отримала право проводити Євробаскет-2015, проте 13 червня 2014 року Рада ФІБА-Європа вирішила перенести Євробаскет-2015 з України в інше місце, це рішення було ухвалене після розгляду поточної політичної ситуації та з огляду безпеки в Україні. Рада також заявила про свою готовність допомогти ФБУ в її зусиллях щодо популяризації баскетболу і надала Україні пріоритетне право на проведення Євробаскету-2017.

XS
SM
MD
LG