Доступність посилання

ТОП новини

Донбас, 2 червня: обстріли тривають, сторони конфлікту обмінюються звинуваченнями


У штабі АТО заявляють, що упродовж вівторка, 2 червня, бойовики продовжували обстрілювати позиції українських військових на Донбасі.

«Сьогодні зранку і до 18.00 терористи продовжили обстріли наших позицій на Маріупольському напрямку. Зі 120-міліметрових мінометів гатили по Черненку та Широкині. Також застосовували гранатомети. Працював тут і снайпер. На Луганському зі стрілецької зброї вели вогонь по Новотошківському, Золотому та ТЕС Щастя, а з мінометів, зенітних установок та гранатометів по Кримському, Сокільниках та Трьохізбенці. На Донецькому – з мінометів обстрілювали Гранітне. Майже тихо було на Артемівському напрямку. Після обіду по Лозовому вогонь вів снайпер», – повідомив у вівторок увечері речник штабу АТО Леонід Матюхін.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Раніше у штабі АТО повідомили, що за минулу добу на Донбасі поранили 8 українських військових.

Бойовики угруповання «ДНР» заявляють, що упродовж останньої доби українські військові 37 разів порушували режим припинення вогню на лінії зіткнення.

«Збройні сили України вели вогонь по населених пунктах Саханка, Григорівка, Широкине, Спартак, Жабуньки. Також обстріляні міста Горлівка і Донецьк – Кіровський район, міський аеропорт і селище Жовтневе», – сказав у вівторок Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

За його словами, упродовж останньої доби був поранений один сепаратист і цивільна жінка.

(Відео користувача YouTube НовороссияТВ)

Сепаратисти угруповання «ЛНР» наразі не повідомляють про оперативну ситуації на підконтрольній їм території.

12 лютого у Мінську були підписані угоди, які мали покласти край бойовим діям на Донбасі, але остаточного припинення вогню не відбулося. Також мінські домовленості передбачають відведення важких озброєнь від лінії розмежування на Донбасі. Сторони звинувачують одна одну у порушенні режиму вогню.

XS
SM
MD
LG