Доступність посилання

ТОП новини

США: за 9 місяців боротьби з «Ісламською державою» вбили понад 10 тисяч бойовиків


Ентоні Блінкен
Ентоні Блінкен

За дев’ять місяців кампанії, яку проводить міжнародна коаліція, з нанесення авіаударів по позиціях ісламістського угруповання «Ісламська держава» в Іраку і Сирії загинули понад 10 тисяч бойовиків. Про це сьогодні заявив заступник держсекретаря США Ентоні Блінкен. Він виступив в ефірі французького радіо після конференції в Парижі по боротьбі з цим угрупованням.

За словами Блінкена, досягнутий великий прогрес у протистоянні з ісламістами. Разом з тим, він зазначив, що угруповання «Ісламська держава» все ще здатна взяти ініціативу у свої руки.

«На початку кампанії ми говорили, щоб нам потрібен час, щоб здобути перемогу над ісламістами. Ми склали трирічний план, і ось з початку кампанії пройшло дев’ять місяців», – сказав він.

2 червня США й інші учасники міжнародної коаліції підтримали план Іраку зі звільнення захоплених ісламістами територій. Раніше прем’єр-міністр Іраку Хайдар аль-Абаді звинуватив членів коаліції в тому, що вони не надають Багдаду достатньої підтримки в боротьбі з бойовиками.

Упродовж 2014 року угруповання «Ісламська держава» захопило значні території в Іраку та Сирії.

XS
SM
MD
LG