Доступність посилання

ТОП новини

Троє українських військових поранені на Донбасі за добу – речник АТО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні проведення АТО троє українських військових були поранені, загиблих не було, заявив речник АТО Андрій Лисенко.

За його словами, ситуація в зоні АТО залишається непростою. Українські підрозділи дотримуються режиму припинення вогню, але сепаратисти продовжують провокації, сказав Лисенко.

Як заявив речник, блокпости й позиції українських силовиків обстрілювали як на Луганському, так і на Донецькому напрямах.

«Зокрема, у районі селі Малоорлівка Шахтарського району терористи п’ять разів обстріляли блокпост з систем «Град», гармат, мінометів і танків, після чого почали штурм. Вогнем у відповідь українські військові напад відбили. Зафіксовано низку обстрілів Донецького аеропорту та у районі міста Дебальцеве», – сказав Лисенко.

Сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах і заявляють про 43 обстріли своїх позицій. Про жертви і поранених не повідомляють.

За даними ООН, станом на 1 червня на сході України загинули 6417 людей. Поранені, як йдеться в звіті, 15962 людини. Агенція ООН наголошує, що справжнє число загиблих і поранених може бути значно більшим.

XS
SM
MD
LG