Доступність посилання

ТОП новини

Напередодні саміту «Групи семи» Росія порушила Мінські домовленості – Яценюк


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що напередодні саміту «Групи семи» Росія вкотре порушила Мінські домовленості. Про це він заявив під час відвідування Міжнародного центру миротворчості та безпеки Західного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України в Яворові на Львівщині.

«Росія сьогодні вкотре порушила Мінські домовленості. Перед зустріччю «Великої сімки» Росія вчора умисно зірвала зустріч тристоронньої контактної групи, а сьогодні дала вказівку своїм терористам починати військову операцію», – заявив Яценюк.

Прем’єр також очікує, що на саміті «Групи семи» світова спільнота дасть «правильну і адекватну відповідь російській агресії».

Саміт лідерів країн «Групи семи» відбудеться в Німеччині 7-8 червня.

Наразі російська сторона цю заяву не коментувала. Захід й Україна звинувачують Росію в прямій підтримці сепаратистів на Донбасі зброєю та особовим складом. Москва постійно заперечує ці звинувачення і наполягає, що на сході України воюють «добровольці».

Росія також неодноразово заявляла, що жодних зобов’язань мінськими угодами на себе не брала.

Раніше сьогодні речник з питань АТО Андрій Лисенко заявив, що вранці 3 червня сепаратисти зробили спробу прорватися у районі Донецька, зокрема вони почали масований обстріл позицій сил АТО у районі Мар’їнки і Красногорівки, в тому числі з важкого озброєння. У зв’язку з цими діями бойовиків рух автотранспорту автодорогою Слов’янськ-Донецьк-Маріуполь від Волновахи до Донецька і у зворотному напрямку закритий.

Сепаратисти на своїх сайтах підтверджують бойові дії біля Мар’їнки, проте подробиць вони не повідомляють.

XS
SM
MD
LG