Доступність посилання

ТОП новини

Фельгенгауер: Версії Росії щодо падіння малайзійського «Боїнга» – це версії двієчників


Павло Фельгенгауер
Павло Фельгенгауер

Останні версії про падіння малайзійського «Боїнга», які озвучені представниками Росії, дуже слабкі, вважає російський військовий експерт Павло Фельгенгауер. Про це він сказав в ефірі Радіо Свобода.

«Логіка звична, логіка двієчника: «нічого цього не було, але якщо й було, то я – не винний», – заявив Фельгенгауер.

Він вважає, що український зенітно-ракетний комплекс «Бук» просто не міг перебувати в тому районі, де збили малайзійський «Боїнг», адже в цьому не було сенсу з огляду на ситуацію на фронті.

«Їм немає чого робити на передовій. Це система не поля бою, у неї радіус дії 30 кілометрів. Вона має перебувати глибоко у другому ешелоні. В цьому немає військового сенсу», – сказав Фельгенгауер.

Водночас сепаратисти використовували зенітні комплекси, щоб збивати українські літаки і могли просто переплутати «Боїнг» з транспортним літаком ЗСУ, вважає він.

Ще менш вірогідною є версія про збиття «Боїнга» українським штурмовиком Су-25, каже Фельгенгауер, нагадуючи, що цю версію відкидають більшість військових експертів.

«У Су-25 навіть таких ракет немає. Ракети Р-60 не виробляються з 1990 року (вироблялися вони у Тбілісі), а ті, що десь валяються за 25 років втратили свою боєздатність», – зазначив військовий експерт.

Сьогодні Слідчий комітет Росії нагадав, що продовжує розслідування щодо авіакатастрофи пасажирського «Боїнга», натякнувши, що літак міг бути збитим українським штурмовиком Су-25.

Напередодні на прес-конференції у Москві представники концерну «Алмаз-Антей», який займається виробництвом зенітно-ракетних комплексів, заявили, що «Боїнг» міг бути збитим ракетою з «Буку», і саме такі ракети є на озброєні українських військ.

XS
SM
MD
LG