Доступність посилання

ТОП новини

Атака бойовиків під Мар’їнкою пов’язана з переговорами в Мінську – прес-офіцер АТО


Прес-офіцер АТО Леонід Матюхін
Прес-офіцер АТО Леонід Матюхін

Активізація з боку сепаратистів бойових дій під Мар’їнкою 3 червня пов’язана з відмовою 2 червня російського представника Азамата Кульмухаметова від участі в роботі тристоронньої контактної групи в Мінську. Про це Радіо Свобода сказав прес-офіцер штабу АТО Леонід Матюхін.

«Завжди, коли відбуваються перемовини такого формату, вони збільшують обстріли, так само, як і коли «гумконвої» приходять», – сказав Матюхін.

За повідомленням прес-центру штабу АТО, «зламавши свої зуби під Мар’їнкою, бойовики надалі спромоглися лише на підлі обстріли у темну пору доби».

Обстріли, як стверджують українські військові, тривали на всіх напрямках – на Маріупольському в районі Широкиного, на Луганському – в районі селища Донецьке, Новотошківки, Станиці Луганської та Кримського, на Артемівському – в районі Золотого та Ленінського, на Донецькому – по Пісках і Новотроїцькому.

Сайти сепаратистів оперативних повідомлень про нічні події не містять. Оцінюючи бої 3 червня в районі Мар’їнки, представник угруповання «ДНР» Едуард Басурін заявив, що бойовики не «ведуть наступальних дій, а просто застосовують адекватні заходи проти посилення геноциду народу Донбасу».

XS
SM
MD
LG