Доступність посилання

ТОП новини

Помер майданівець Віктор Орленко, поранений у лютому 2014-го


Активіст Євромайдану Віктор Орленко, який був поранений у голову під час протестів у центрі Києва у лютому минулого року, помер. Про це у Верховній Раді повідомив депутат Юрій Луценко і закликав парламентарів вшанувати загиблого хвилиною мовчання.

Як повідомляє спільнота «Небесна сотня» у Facebook, Орленка не стало 3 червня.

«Віктор отримав важке поранення 18 лютого після того, як кинувся рятувати свого вже пораненого сина. Хлопець вижив та одужав, а батько потрапив до лікарні у надважкому стані. Два місяці Віктор перебував у комі, попри невтішні прогнози лікарів, родина вірила у краще. На реабілітації у Німеччині євромайданівець прийшов до тями, навіть зміг сидіти і говорити. Однак після повернення в Україну його стан знову погіршився», – йдеться в повідомленні.

За повідомленням, поховають Віктора Орленка 4 червня в селі Талалаївка Ніжинського району.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

XS
SM
MD
LG