Доступність посилання

ТОП новини

Від 4 червня в Україні заборонені 162 серіали і фільми з пропагандою країни-агресора


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

4 червня набув чинності закон «Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», який передбачає заборону розповсюдження і демонстрування серіалів і фільмів, що містять російську пропаганду. Заборона загалом торкнулась 368 серіалів і стрічок.

«206 фільмів і серіалів були заборонені з серпня минулого року. Від сьогодні це ще 162. Їх відібрали шляхом експертного перегляду і встановлення в них пропаганди, приниження за національною ознакою і так далі. Можу привести приклад одного такого серіалу «Сліпий розрахунок», – сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

За демонстрацію фільмів і серіалів з елементами пропаганди на телебаченні законом передбачений штраф: за перше порушення 10 мінімальних заробітних плат, за друге – 50. Разом із тим під заборону не підпадають серіали та фільми зняті в ко-продукції і зняті до 1 січня 2014 року.

Закон «Про внесення змін у деякі закони України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» був ухвалений Верховною Радою 5 лютого, підписаний президентом 2 квітня, а опублікований 6 квітня.

XS
SM
MD
LG