Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман підписав постанови щодо Клюєва і Мельничука


Голова Верховної Ради Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман (©Shutterstock)

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман підписав постанови про надання згоди на притягнення народних депутатів Сергія Клюєва і Сергія Мельничука до кримінальної відповідальності.

У повідомленні прес-служби українського парламенту йдеться, що спікер підписав ці документи у четвер, після чого вони набули чинності.

3 червня Верховна Рада України позбавила депутатської недоторканності Сергія Клюєва і дала дозвіл на його притягнення до кримінальної відповідальності на запит Генеральної прокуратури. Виконувач обов’язків генерального прокурора Володимир Гузир під час виступу у парламенті заявив, що Клюєва підозрюють за статтею «шахрайство» і «заволодіння бюджетними коштами».

Верховна Рада також надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»).

12 травня генпрокурор Віктор Шокін повідомив, що Генпрокуратура підозрює у скоєнні кримінальних злочинів двох народних депутатів і внесла до Верховної Ради подання про зняття з Сергія Клюєва і Сергія Мельничука депутатської недоторканності.

XS
SM
MD
LG