Доступність посилання

ТОП новини

Обама закликатиме лідерів ЄС зберегти санкції проти Росії


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама закликатиме лідерів ЄС зберегти санкції проти Росії через її роль у ситуації щодо України. За повідомленням Білого дому, зробити це Обама планує під час саміту «Групи семи» (G7), який відбудуться 7 червня у німецькому Мюнхені.

Під час цього заходу президент США також матиме двосторонні зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та прем’єр-міністром Британії Дейвідом Камероном.

У четвер, 4 червня, ЄС висловив занепокоєння ескалацією конфлікту на Донбасі і закликав Росію вжити заходів для зниження напруги у регіоні.

3 червня занепокоєння щодо ескалації ситуації на Донбасі висловили у США. За словами речниці Державного департаменту Марі Гарф, спроби захопити нові території України, означатимуть для Росії додаткову плату.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що нове загострення ситуації на Донбасі є спробою уникнути виконання Мінських домовленостей.

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Чергові Мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконувалися, сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG