Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку сепаратисти пограбували офіс «Банку розвитку» Януковича – заява


Проросійські сепаратисти, квітень 2015 року
Проросійські сепаратисти, квітень 2015 року

«Всеукраїнський банк розвитку» Олександра Януковича заявляє, що 3 червня представники угруповання «ДНР» пограбували центральний офіс банку, який розташований в Донецьку.

«Увечері 2 червня озброєні автоматами бойовики так званої «ДНР» увірвалися в приміщення банку і протягом 12 годин, використовуючи спеціальне обладнання, намагалися розкрити приміщення сховища банку. Вранці 3 червня грабіжникам вдалося зруйнувати одну із стін сховища», – мовиться в заяві банку.

У фінустанові зазначають, що сепаратисти заволоділи понад 46,5 мільйонами гривень і 9,9 мільйона доларів США, а також цінностями клієнтів банку, які зберігалися в депозитарних скриньках.

Керівництво банку вже звернулося до Шевченківського райвідділу міліції в Києві з заявою про злочин.

У квітні минулого року суд арештував акції «Всеукраїнського банку розвитку». Щодо банку відкрито кримінальне провадження. Слідство щодо «Банку розвитку» Януковича проводять головне слідче управління МВС, ГПУ і СБУ.

Наприкінці 2014 року Нацбанк визнав неплатоспроможним «Всеукраїнський банк розвитку». Раніше у зв’язку з застосуванням Євросоюзом санкцій до єдиного акціонера банку Олександра Януковича Нацбанк вніс «Всеукраїнський банк розвитку» до категорії проблемних.

XS
SM
MD
LG