Доступність посилання

ТОП новини

Уряд вніс президенту подання щодо звільнення Кіхтенка


Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко
Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко

Кабінет міністрів вніс на розгляд президенту України Петру Порошенку подання щодо звільнення голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександра Кіхтенка.

У прес-службі уряду повідомляють, що таке рішення ухвалили у п’ятницю, 5 червня, на позачерговому засіданні Кабміну. Подання про звільнення пов'язане із неналежним виконанням Кіхтенком службових обов’язків.

Раніше у п’ятницю на прес-конференції Порошенко заявив, що Кіхтенко буде відповідати за зрив побудови оборонних споруд на кордоні.

12 травня президент Порошенко підписав указ про оголошення догани голові Закарпатської обласної державної адміністрації Василю Губалю та голові Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександру Кіхтенку. Догани оголошені «за неналежне здійснення в межах відповідних територій заходів, пов’язаних з будівництвом інженерних споруд з метою зміцнення обороноздатності держави».

Департамент капітального будівництва Донецької ОДА обрав для побудови оборонних споруд ПАТ «БМФ «Азовстальбуд», де 78% акцій належать ТОВ «Проектно-будівельне підприємство «Азовінтекс». Співвласниками цієї фірми є позафракційний народний депутат і екс-голова Донецької ОДА Сергій Тарута та його брат Олександр.

XS
SM
MD
LG