Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: у штабі АТО і сепаратисти заявляють, що за ніч перемир’я порушувалося понад 30 разів


У штабі АТО заявляють, що лише упродовж першої половини ночі бойовики 30 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі. За словами речника штабу Антона Мироновича, найбільш напруженою ситуація була донецькому напрямку.

«Із артилерії та мінометів ворог гатив по Пісках, Опитному, Шахті Бутовка, Березовому, Красногорівці. Найактивніше бойовики обстрілювали позиції українських військ поблизу Старогнатівки, із застосуванням артилерії калібру 122 міліметри», – повідомив Миронович у суботу вранці.

«На луганському напрямку поблизу населених пунктів Золоте, Щастя, Кримське проросійські найманці били зі стрілецької зброї та гранатометів. На артемівському напрямку населений пункт Луганське був обстріляний з РСЗВ «Град» та 120-міліметрових мінометів, а Лозове з 122-міліметрових артилерійських систем. Окрім того, у районі Золотого ворог гатив зі стрілецької зброї, гранатометів та зенітних установок», – зазначив Антон Миронович.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сайти сепаратистів з посиланням на так зване «міністерство оборони» «ДНР» повідомляють, що українські військові за минулу добу 34 рази порушували режим тиші.

(Відео користувача YouTube Министерство информации ДНР)

3 червня поблизу Мар’їнки, що біля Донецька, відбулося наймасштабніше за останні місяці протистояння між урядовими силами і бойовиками. В ОБСЄ підтвердили, що обстріли з важких озброєнь, заборонених Мінськими мирними домовленостями, почали бойовики.

Чергові Мінські угоди, підписані в лютому цього року, передбачають припинення вогню на Донбасі з 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії зіткнення. Проте домовленості повністю не виконувалися, сторони конфлікту звинувачують один одного у порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG