Доступність посилання

ТОП новини

Росія створила з інформації зброю проти України – Пайєтт


Посол США в Україні Джефрі Пайєтт
Посол США в Україні Джефрі Пайєтт

Росія створила з інформації справжню зброю і використовує її у війні проти України, заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

«Росія створила з пропаганди справжню зброю, і Україна зараз намагається протистояти цій військовій інформаційної машині. Єдина зброя – це правда», – сказав Пайєтт у суботу, 6 червня, під час «Донбас Медіа Форуму», який наразі проходить у Києві.

«Світ повинен знати правду про те, що відбувається там – це переслідування і тортури місцевих жителів. Я закликаю журналістів продовжувати висвітлювати ситуацію, дати зрозуміти, що жителі Донбасу – українці, як би нас не намагалися переконати в іншому бойовики. Закликаю урядовців зробити все, щоб мешканці Донбасу відчули, що вони – важлива складова єдиного народу України», –зазначив Пайєтт.

Свою присутність на «Донбас Медіа Форумі» посол США пояснив бажанням підтримати журналістів з Донбасу, які змушені були покинути свої домівки і зараз працюють у небезпечних умовах. На його думку, цей захід є майданчиком для консолідації, який надає можливість спільно протистояти «військовій та інформаційній машині Росії».

«Донбас Медіа Форум» у Києві проходитиме упродовж 6-7 червня. На заході присутні близько 300 журналістів з Донецької та Луганської областей.

XS
SM
MD
LG