Доступність посилання

ТОП новини

Пушилін шкодує через відставку Тальявіні


Представник угруповання «ДНР» у Тристоронній контактній групі Денис Пушилін
Представник угруповання «ДНР» у Тристоронній контактній групі Денис Пушилін

Представник угруповання «ДНР» у Тристоронній контактній групі Денис Пушилін шкодує через відставку спеціального представника голови ОБСЄ в Україні Гайді Тальявіні.

«Я не радий цій новині. За цей період часу нам вдалося спрацюватися, це та людина, яка прислухається до аргументів. Згоден, нам потрібно надавати набагато більше аргументів, ніж Україні, щоб довести свою правоту, але тим не менше з цією людиною ми навчилися працювати, тому її відходу я не дуже радий», – сказав Пушилін у суботу, 6 червня, якого цитують сайти сепаратистів.

У п'ятницю увечері швейцарські ЗМІ з посиланням на Федеральний департамент закордонних справ повідомили, що спецпредставник голови ОБСЄ в Україні, посол Гайді Тальявіні «не виконуватиме далі свого мандату». Про причини відставки не повідомляється.

Офіційної інформації про відставку Тальявіні немає. Радіо Свобода намагається з’ясувати подробиці.

Представника голови ОБСЄ в Україні Гайді Тальявіні
Представника голови ОБСЄ в Україні Гайді Тальявіні

Гайді Тальявіні призначили спеціальним представником голови ОБСЄ в Україні рік тому. У січні 2015 року новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич продовжив її мандат. Вона представляла ОБСЄ на переговорах у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG