Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: гібридна війна проти України має велику інформаційну складову


У вітанні з нагоди Дня журналіста 6 червня президент України Петро Порошенко заявив, що гібридна війна, яка ведеться нині проти України має велику інформаційну складову. Про це йдеться на сайті президента.

«У цей нелегкий час випробувань, коли наша країна відстоює свою незалежність і демократичний лад, щиро вітаю вас із професійним святом. Адже саме на ЗМІ та свободу слова, якою ви живете, покладається демократичне суспільство. Ви справжні захисники Вітчизни, бо гібридна війна проти України має велику інформаційну складову. Вашими очима Україна і світ дивляться на події в українському Донбасі. Ваші слова, емоції, відеоматеріали та фотокадри викарбовують у наших серцях любов до України, викликають захоплення нашими героями», – сказав Порошенко у вітанні.

Він також наголосив на важливості контролю журналістами органів влади в Україні.

«Ваша робота ще більш важлива для контролю влади. Завдяки вам суспільство знає, що роблять ті, кому довірили управління. Через вас проходить зворотний зв’язок влади з людьми, здійснюється контроль, торжествує правда, розвінчується і гине брехня», – наголосив президент, пообіцявши підтримку тим, хто «шукає і поширює правду, працюючи в інтересах суспільства».

Петро Порошенко побажав журналістам «міцного здоров'я, сміливих планів, творчих здобутків та миру».

День журналіста в Україні відзначають щороку 6 червня президентським указом від 1994 року.

Незалежна медіа-профспілка України на початку травня цього року повідомила, що за рік конфлікту на Донбасі загинуло 8 журналістів і понад 40 потрапили в полон.

XS
SM
MD
LG