Доступність посилання

ТОП новини

Лікарі борються за життя пораненого на «Марші рівності» міліціонера – Геращенко


Через сутички під час «Маршу рівності» у Києві міліціонера було поранено в шию
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

Міліціонер, який зазнав важкого поранення під час «Маршу рівності» в Києві, перебуває в реанімації шпиталю МВС на апараті штучного дихання. Про це повідомив народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За його словами, лікарі зашили правоохоронцю артерію. Поранення в шию силовик зазнав «від вибуху петарди, яка була начинена осколками, які призначалися для учасників «Маршу рівності», твердить Геращенко.

«Якби не допомога медиків-волонтерів Червоного Хреста й учасників «Маршу рівності», які мали медичну освіту, Роман (так звати важкопораненого міліціонера) помер би від втрати крові до приїзду швидкої допомоги», – написав радник міністра.

Він також додав, що один з організаторів «Маршу рівності» Зорян Кісь закликав на своїй сторінці в Facebook зібрати гроші на допомогу важкопораненому міліціонерові та ще дев’яти іншим легко пораненим.

«Уже на вечір (6 червня – ред.) на картку скинули більш як 10 тисяч гривень, які Зорян і його товариші передадуть в госпіталь МВС на лікування Романа й інших міліціонерів, які отримали поранення як нині в Києві, так і в зоні АТО», – поінформував Геращенко.

«Марш рівності» відбувся на Оболонській набережній у Києві 6 червня, до останнього моменту місце його проведення організатори не оприлюднювали. За даними столичної міліції, в результаті сутичок поранень зазнали близько 10 правоохоронців, затримані 30 осіб.
Розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство). Також постраждали кілька учасників маршу.

XS
SM
MD
LG