Доступність посилання

ТОП новини

Аргументи Росії для Заходу не переконливі, їх сприймають як пропаганду – Веселовський


Андрій Веселовський
Андрій Веселовський

Доводи Росії про виконання нею мінських домовленостей і невиконання Україною світові лідери не сприймають як реальний політичний месидж, а сприймають як пропаганду, заявляє надзвичайний і повноважний посол України Андрій Веселовський.

«Насамперед йдеться про те, щоб була звільнена територія України. Крим згадується в санкціях так само, як згадуються мінські домовленості. Росія уникає цього і все зводить до зіткнень між бойовиками і українськими збройними силами. Штучно звужується тема розмови для того, щоб викинути головне – агресію і анексію з дискурсу», – зазначив Веселовський.

Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, коментуючи виконання мінських домовленостей, заявив, що Україна навмисно загострила ситуацію на Донбасі саме перед початком саміту G7.

«Це «джокер» у руках української влади: ми, українці, саботуватимемо виконання мінських домовленостей, а страждати за це буде Росія, тому що санкції проти Росії ніхто не буде знімати. І тим самим, пов’язавши санкції проти Росії з виконанням мінських домовленостей лише Росією, наші західні партнери стали свого роду заручниками українського уряду», – сказав Лавров.

Лідери держав «Групи семи» попередили Росію, що готові посилити санкції через роль Москви у конфлікті в Україні, йдеться у підсумковому зверненні наприкінці дводенного саміту у Баварських Альпах. Як йдеться в заяві, тривалість дії санкцій має бути «чітко пов’язана із повним дотриманням Росією мінських домовленостей і повагою суверенітету України».

XS
SM
MD
LG