Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко дякує «Групі семи» за підтримку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Президент Петро Порошенко висловив у твітері вдячність «Групі семи» за «єдину позицію в підтримці України».

Так він оцінив рішення саміту об’єднання, що завершився в Німеччині, і приділив значну увагу становищу в Україні і агресії проти неї Росії.

У рішеннях саміту, зокрема, висловлена висока оцінка і підтримка зусиль влади України у втіленні всеохопних структурних реформ і повна підтримка зусиллям для пошуку дипломатичного вирішення конфлікту на сході України.

«Група семи», серед іншого, нагадала, що тривалість санкцій, накладених проти Росії й сепаратистів, має бути чітко пов’язана з повним виконанням Росією Мінських домовленостей і її повагою до суверенітету України. «Вони можуть бути скасовані, коли Росія виконає свої зобов’язання. Але ми також готові вжити подальших обмежувальних заходів, щоб змусити Росію заплатити ще більшу ціну, якщо того вимагатимуть її дії», – мовиться в підсумковій заяві саміту.

Крім того, «Група семи» очікує від Росії і припинення підтримки сепаратистів, і використання її впливу на них, щоб змусити сепаратистів теж повністю виконати Мінські домовленості.

Провідні країни світу також повторили, що засуджують незаконну анексію Росією Кримського півострова і що далі дотримуються політики невизнання цього кроку.

XS
SM
MD
LG