Доступність посилання

ТОП новини

Путін шкодить Росії – Обама


Президент США Барак Обама після закінчення саміту G7. 8 червня 2015 року
Президент США Барак Обама після закінчення саміту G7. 8 червня 2015 року

Президент США Барак Обама звинуватив президента Росії Володимира Путіна у тому, що він шкодить російській економіці, намагаючись відтворити «славу радянської імперії». Про це Обама заявив у Німеччині після завершення дискусій на саміті «Групи семи».

«Як ми бачили в останні дні, російські сили далі діють на сході України, порушуючи суверенітет і територіальну цілісність України. Це вже другий рік, коли «Група семи» зустрічається без Росії, і це є ще одним прикладом ізоляції Росії. І кожний член «Групи семи» підтримує санкції проти Росії через її агресію проти України», – сказав Обама.

Він додав, що «Росія перебуває в глибокій рецесії».

«Зрештою це буде проблемою для пана Путіна. Або він підірве економіку своєї країни в гонитві за помилковим бажанням відтворити славу радянської імперії, або визнає, що велич Росії не залежить від порушення територіальної цілісності і суверенітету інших країн», – наголосив президент США.

На дводенному саміті в Німеччині лідери країн «Групи семи» вирішили зберегти чинні санкції проти Росії та узгодили критерії посилення таких санкцій у разі ескалації конфлікту в Україні.

XS
SM
MD
LG