Доступність посилання

ТОП новини

Мінекології рекомендує жителям прилеглої до палаючої нафтобази території покинути її


Пожежники гасять пожежу на нафтобазі під Києвом, 9 червня 2015 року
Пожежники гасять пожежу на нафтобазі під Києвом, 9 червня 2015 року

Міністерство екології й природних ресурсів рекомендує жителям території, що прилягає до місця пожежі на нафтобазі на Київщині, покинути її.

«Поради мешканцям: по можливості покинути територію поруч з нафтобазою в селищі Глеваха. Якщо перебуваєте в домівках, не відкривати вікна та по можливості не виходити на вулицю», – мовиться у повідомленні прес-служби відомства.

У Мінекології зазначають, що ситуація на нафтобазі, де продовжується пожежа, повністю контрольована і явної загрози для життя людей немає, проте існує ймовірність повторення вибухів.

Пожежа на нафтобазі «БРСМ-нафта» біля Василькова на Київщині почалася 8 червня у другій половині дня. Протягом ночі рятувальникам не вдалося локалізувати вогонь. Вранці 9 червня на місці пожежі стався вибух.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, станом на 11:00 не встановлений зв’язок із трьома рятувальниками. У МВС повідомили, що внаслідок пожежі 1 людина загинула і 14 поранені, сім із них – працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Проводиться евакуація населення із 2-кілометрової зони біля пожежі.

МВС порушило справу за статтею «порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах».
Серед причини пожежі у міліції розглядають: грубі порушення правил зберігання нафтопродуктів, технічну складову і навмисний підпал.

У компанії «БРСМ-нафта» основною версією пожежі на нафтобазі під Васильковим на Київщині назвали навмисний підпал.

XS
SM
MD
LG