Доступність посилання

ТОП новини

У ДСНС радять виїхати з місця пожежі на нафтобазі на Київщині і пити молоко


У Державній службі з надзвичайних ситуацій рекомендують мешканцям населених пунктів, прилеглих до місця пожежі на нафтобазі на Київщині, виїхати на кілька днів у безпечне місце, щоб не дихати отруйними речовинами. У першу чергу радять вивезти дітей і старших людей.

Державна комісія з техногенно-екологічної небезпеки визначила небезпечну зону радіусом у 10 кілометрів від епіцентру пожежі, інформує головне управління ДСНС у Києві.

Треба пити багато молока, це універсальний детоксикант при всіх отруєннях, наголошено в повідомленні, а також утриматися від споживання будь-якої городини (овочів та фруктів із власних городів).

Також треба тримати вікна зачиненими. А через те, що в разі дощу отруйні речовини з повітря потраплять у дощову воду, – намагатися не потрапляти під дощі, а якщо цього не вдалося уникнути – ретельно вимитись і випрати одяг.

Тим часом, інформують у ДСНС, станом на 21-у годину рятувальники ведуть «пінну атаку» двох із резервуарів, що досі горять на нафтобазі на околиці селища Глеваха Васильківського району Київської області. Як заявляє керівник ДСНС Микола Чечоткін, ситуація контрольована, і загрози поширення вогню на іншу нафтобазу, що розташована поруч, немає.

Унаслідок пожежі, що спалахнула ще в понеділок, 8 червня, і вибуху, що стався у вівторок, 9 червня, загинули чотири людини, ще 12 потерпіли. У ДСНС припускають, що гасіння пожежі протриває принаймні до ранку середи, 10 червня.

Також у ДСНС інформували про тимчасове відселення мешканців зони радіусом у 2 кілометри від місця пожежі, але евакуації не здійснювали, хоч і підготувалися до неї.

XS
SM
MD
LG