Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загиблих серед військових немає, 7 поранені – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загиблих українських військовослужбовців немає, 7 – поранені, повідомляє речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами,на донецькому напрямку знову активізувалися бойові дії в районі аеропорту, неспокійною залишається ситуація і в районі Горлівки.

«Неодноразово зафіксовано використання танків та 152-мм гармат з боку бойовиків на схід і захід від Світлодарського водосховища. Противник веде вогонь по наших позиціях і населених пунктах не лише на лінії зіткнення, а й в глибині української території на відстані 5-10 кілометрів від фронту, де прицільна стрільба можлива лише з артилерії калібром 122 міліметрів і вище», – зазначив він.

Речник АТО повідомив, що на маріупольському напрямку бойові дії велися лише у селі Широкине.

Бойовики активізувалися у другій половині дня і активно застосовував важке озброєння, зокрема 152-міліметрові гармати та установки «Град-П», зазначив Лисенко.

На луганському напрямку точками найбільш інтенсивного протистояння були район Золотого і Попасної, де бойовики вели мінометний вогонь, додав він.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують Збройні сили України у порушенні режиму припинення вогню, зокрема заявляють про 41 обстріл з боку сил АТО минулої доби. Також повідомляють, що в результаті обстрілу Донецька українськими військовими поранені двоє цивільних.

Чергові Мінські угоди передбачають припинення вогню на Донбасі, також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте угоди повністю не виконуються, асторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні домовленостей.

XS
SM
MD
LG