Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликає Україну виконувати угоду про перемир’я


Немає альтернативи мирному врегулюванню конфлікту в Україні – Путін
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:13 0:00

Президент Росії Володимир Путін заявив, що повна реалізація угоди про припинення вогню, досягнута в лютому в Мінську, є життєво необхідною для припинення бойових дій на сході України.

Виступаючи на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Італії Маттео Ренці в Мілані 10 червня, Путін сказав, що немає ніякої альтернативи мирному врегулюванню конфлікту.

Ренці похвалив «традиційну італійську-російську дружбу», але сказав про «розбіжні погляди» на деякі питання.

Президент Росії пізніше має вирушити до Рима, де він зустрінеться з президентом Італії Серджо Маттареллою.

Путін також матиме авдієнцію в папи Римського Франциска у Ватикані, під час якої вони, як очікується, будуть обговорювати кризу в Україні, тяжке становище християн на Близькому Сході і православно-католицькі відносини.

Одноденний візит Путіна до Італії відбувається через два дні після саміту «Групи семи».

Київ і Захід звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва це заперечує.

Крім того, на Заході звертають увагу, що саме Росія і підтримувані нею сепаратисти порушують мінські домовленості. Зокрема, йдеться про вимогу виведення всіх іноземних збройних формувань, військової техніки, а також найманців із території України і роззброєння всіх незаконних груп. Натомість Росія постійно вводить на окуповану частину території України все нові озброєння і живу силу і встановлює там чітку систему командування спільними російсько-сепаратистськими військами.

XS
SM
MD
LG