Доступність посилання

ТОП новини

Провладні сили підуть на місцеві вибори блоками там, де це їм вигідно – Айвазовська


Ольга Айвазовська
Ольга Айвазовська

Один із законопроектів про місцеві вибори передбачає створення блоків, розповіла в ефірі Радіо Свобода голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська.

Експерт не виключає, що провладні політичні сили можуть об’єднати свої зусилля на місцевих виборах, але лише в тих регіонах, де це їм вигідно.

«У деяких регіонах «Народний фронт» має дуже малу підтримку, в окремих регіонах – «Блок Петра Порошенка», тому, я думаю, блокування буде місцевого формату. Я припускаю, що в межах однієї області може бути декілька великих міст, в яких відбуватимуться вибори, сподіваємося, за пропорційною системою з відкритими списками, і формат цих блоків буде дуже різним. Десь це буде «Народний фронт» і «Солідарність» (партія Петра Порошенка – ред.), в інших регіонах можливі інші формати, і навіть в межах однієї області можуть бути різні формування блоків», – зазначила Ольга Айвазовська.

Раніше прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні уряду запропонував президентові Петру Порошенкові «визначити єдину систему і підхід» під час участі у місцевих виборах.

Порошенко згодом заявив на це, що не виключає «спільного формату» і «скоординованих зусиль» під час участі політичних сил у місцевих виборах. Він додав, що не хотів би, щоб ці вибори стали причиною конфлікту в коаліції.

Наступні вибори до місцевих органів влади в Україні мають відбутися 25 жовтня 2015 року.

XS
SM
MD
LG